Over

Hallo lieve lezer,

Mijn naam is Paulien de Jong en ik ben 52 jaar oud. Iedereen noemt mij mijn hele leven al Pien. Ik ben getrouwd met mijn jeugdliefde Edward en wij hebben twee dochters van 16 en 19 jaar oud. Ik sta volop in het leven en ik heb een enorme passie voor voeding. Ik vind het heel erg leuk en fijn om dat te delen met andere mensen om mij heen. De afgelopen 10 jaar heb ik mij verdiept in wat lekker en gezond eten is en hoe je dat kan maken op een relaxte manier en toegankelijk voor iedereen.

Vanuit thuis ben ik bourgondisch opgevoed met veel maar gezond eten. Mijn gewicht was altijd een dingetje en het zat mij eigenlijk nooit in de weg, maar ik wist natuurlijk wel dat het niet gezond voor mij was om overgewicht te hebben. Ik heb echt alle diëten geprobeerd, maar de laatste 10 jaar ben ik er achter gekomen dat alles wat je een dieet noemt, je steeds weer zwaarder maakt. Maar waar begin je dan?

Ik besloot mij te verdiepen in allerlei mensen die bezig waren met voeding en kwam zelf ook in aanraking met een kind met allergieën. Vanaf dat moment ben ik etiketten gaan lezen op verpakkingen en kwam ik er zo achter dat er zoveel rommel zoals e-nummers en smaakversterkers in voeding zit. Ik heb toen een omkeer gemaakt in mijn voedingspatroon en ben puur, gezond en heerlijk gaan koken! Vele (kook)boeken gekocht en gewoon begonnen om anders om te gaan met eten. Opeens ging ik afvallen en het bleef er ook echt af. Daarnaast begon mijn lichaam te veranderen, mijn huid werd beter en ik voelde me veel beter. Dit is iets wat je uitstraalt! Zo is mijn passie voor voeding begonnen. Eigenlijk is gezond leven en koken best makkelijk om aan te leren. Ik kan je hierbij helpen door je tools te geven hoe je dit kunt doen met kleine stapjes in mijn keuken. Mijn motto is dan ook “eten moet een feestje zijn”. Het is op de eerste plaats belangrijk dat alles wat je eet overheerlijk is en je merkt aan alles dat als je gezonde producten gebruikt, eten je lijft voedt en niet vult.

Mijn visie is dan ook eet producten van het seizoen. In de winter eet je bijvoorbeeld pompoen, koolsoorten, zoete aardappel, pastinaak, uien, wortelen en appels en peren etc. In de zomer sperziebonen, aubergines, tuinbonen, komkommers, etc. en vooral niet te vergeten al dat overheerlijke zomerfruit dat je kunt eten zoals, bosbessen, aalbessen, bramen, frambozen en die sappige pruimen etc. Ik maak vaak de heerlijke gerechten uit kookboeken, maar geef er altijd mijn eigen draai aan! De laatste tijd laat ik mij helemaal gaan in de keuken en ontwikkel ik mijn eigen recepten.

Het heeft er toe geleid dat ik in 2016 een opleiding gewichtscoach heb gedaan en heb gehaald! Mijn passie en voeding vind je terug in mijn gehele dagelijks leven en inmiddels ben ik ook 35 kilo lichter en voel mij fijn in mijn lijf. Ik maak nu bewuste keuzes en eet nu echt alleen maar voeding wat mij wat brengt. Natuurlijk eet ik af en toe een heerlijke zak friet met Belgische Mayo maar dan wel bij de lekkerste frietkamer van Haarlem, want dat vind ik dan wel belangrijk. Ik ben heel erg van de 80 – 20% procent regeling en genieten van het leven! Ik hoor ook heel vaak vrouwen zeggen ”ik hou niet van koken”, maar ik weet zeker als ze aan mijn keuken staan en ik ga met ze koken dat ze geïnspireerd raken! Vaak om met iets nieuws te beginnen is voor vele lastig en ik vind het een uitdaging om deze groep aan het koken te krijgen. Er gaat een wereld voor je open dan weet ik zeker. Ook de foodie liefhebbers komen bij mij aan hun trekken en ik zou het super leuk vinden om met hun te praten over voeding en wat het met je doet! Vaak met kleine tips en trucs, kom je al een heel eind.

De belangrijkste reden dat ik Bij Pien ben gestart is dat er heel veel mensen bij mij willen komen koken en/of gecoacht willen worden. Ik wil jou graag leren hoe je lekkere maaltijden kunt maken en/of je wel genoeg voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen binnenkrijgen. Vaak weet men niet of ze wel bijvoorbeeld genoeg eiwitten binnen krijgen en hoe je eiwitten toepast in het dagelijkse eetpatroon. Ik kijk naar gebalanceerd en gevarieerd eten en zoals ik al eerder zei ”eten moet een feestje zijn”.

Ook krijg ik vaak de vraag; Hoe maak ik dan een lekker gezond en voedzaam ontbijtje, hoe kan ik nu gevarieerd gaan eten en niet elke morgen hetzelfde eten, hoe maak ik de allerlekkerste lasagne zonder al die zakjes en pakjes, die bananencake of een gezondere variant appeltaart?

Dit zijn vragen die ik veel krijg te horen en Bij Pien ga ik proberen dat allemaal met jullie te delen en te gaan maken in de praktijk. Dan ga je ook zien en proeven hoe je lekker en gezond kunt koken.

Mocht je nu meer hier over willen weten of zich willen aanmelden voor een activiteit kunt u een mailtje sturen naar paulien@bijpien.com Ik hoop jou te zien aan mijn keukenblok en dat ik je kan inspireren en motiveren voor een gezonde maar vooral lekkere levenswijze!

Met een lieve en kooklustige groet, Pien